Zvolenskí hokejisti si doma poradili s dvadsiatkou 3:2

24.09.2013 Celý región

Bratislava 24. septembra (TASR) - Na ľade majstra každý jeden gól dvadsiatka oslavovala a aj keď prehrala, tešila sa nakoniec dvakrát a poriadne zápas zdramatizovala.
 
HKM Zvolen - HK Orange 20 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
Góly: 10. Čanky (Martin Ďaloga, Urgas), 16. Ľ. Zuzin (Hertl), 26. Podkonický (Brabenec, Hraško) - 8. Rzavský (Horanský, Rusina), 58. E. Černák (Valjent)
Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bundil - M. Orolín, J. Tvrdoň, 901 divákov

Zvolen: M. Šimko - L. Pokovič, Juraško, Hraško, J. Hertl, Ťavoda, J. Mucha - Puliš, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, Huňady, V. Baláž - Ľ. Zuzin, M. Jurík, Síkela - Čanky, Urgas, Martin Ďaloga

HK Orange: R. Sabol - Gachulinec, Luža, Rusina, Palovič, E. Černák, Valjent, M. Mikuš, Bačik - Tibenský, Skalický, Šimun - Rzavský, R. Gašpar, Horanský - P. Koyš, Mlynčár, Minárik - M. Trenčan, D. Rehák, Schroner

Na ľade majstra každý jeden gól dvadsiatka oslavovala a aj keď prehrala, tešila sa nakoniec dvakrát a poriadne zápas zdramatizovala. Už v 8. min otvoril gólový účet trefou pomedzi betóny brankára Šimka Rzavský a odmenil tak elán svojho mužstva, ktoré do zápasu vkročilo opäť nebojácne. Aj keď občas Zvolenčania poriadne pritlačili, po 1. tretine viedli napriek pomeru striel 16:4 len o gól. V 10. min mladíci zabudli vyplniť priestor pred bránkou, M. Ďaloga našiel presnou nahrávkou Čankyho a Sabol kapituloval prvýkrát. Druhý raz mu znemožnila lepšie reagovať teč po strele L. Zuzina spoza obrancu v 16. min, inak sa aj on postaral o vcelku zaujímavú prvú tretinu, síce s prevahou Zvolena, no o to väčšou bojovnosťou hostí. Brankár Sabol statočne odolával aj v druhej tretine a vyznamenal sa najmä 25. min pri šanciach Mareka Ďalogu a M. Juríka. Tlak Zvolenčanov sa stupňoval, až sa pretavil v ďalší gól. V 26. min bol na konci krásnej akcie Podkonicky, no podpísali sa na nej aj Hraško a nahrávajúci Brabenec. V závere druhej dvadsaťminútovky mohol zvýšiť L. Zuzin i M. Jurík, opäť im však zlyhala strelecká muška. V tretej tretine hra pred najnižšou diváckou návševou v sezóne upadla, nasadenie pokleslo a gólov nepribúdalo, aj keď Puliš v 51. min i Podkonický o päť minút neskôr boli k nemu veľmi blízko. Hosťom sa napokon podarilo nielen otvoriť gólový účet, ale ho aj uzavrieť, keď sa v v 58. min presadil Černák. Záver bol dramatický, Zvolenčania sa oslabili o jedného hráča a venovali súperovi presne 1:50 min na vyrovnanie, chudobné víťazstvo si však napriek takmer minútovej power play hostí ubránili.
 

Vyberte región